3.1. Influenssa ja tehostekoronarokotukset

Influenssa- ja uuden varianttikoronarokotteen tehostekoronarokotukset järjestetään ajanvarauksella. Koronatehosterokotteet XBB.1.5 annetaan THL:n suosituksesta saman aikaisesti influenssarokotteen kanssa. Ajan voi varata edelleen myös pelkästään influenssa- tai tehostekoronarokotusta varten.

Syystalven tehosteannos sairastetun koronataudin jälkeen
Jos henkilö on sairastanut koronataudin tänä syksynä, ei hän suojan kannalta tarvitse tehosteannosta tällä kaudella. Hän on saanut taudin sairastamisesta erinomaisen suojan vakavaa koronatautia vastaan. Jos rokote kuitenkin päädytään antamaan erityisestä syystä, se on mahdollista antaa yksilöllisen harkinnan mukaan aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua taudin sairastamisesta.

Lisätietoja rokotteista THL:n sivuilta.

Rokotuksia annetaan alueemme kuntalaisille. Rokotuspaikkana Kuusiolinna Terveyden terveysasemien avovastaanotot, Alavudella entinen alakerran vuodeosaston tila, Töysässä neuvola.

Rokotettavaksi voi tulla vain täysin ilman infektio-oireita (kuume, yskä, nuha, ripuli jne.). Tulethan mahdollisimman lähellä varattua rokotusaikaasi. Sinun ei tarvitse ilmoittautua - hoitaja kutsuu sinut.

Rokotusten ajanvaraus

Ajanvarausta suositellaan ensisijaisesti sähköisesti kansalaisen terveyspalvelu -verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa hyvaep.terveytesi.fi

Mikäli sähköistä ajanvarausmahdollisuutta ei ole, voi ajan varata myös
puhelimitse numerosta 06-25257612 valitsemalla kiireetön puhelu (nro 1).

6kk–6-vuotiaiden rokotukset ajanvarauksella omasta neuvolasta puhelinajanvarausajalla. 24kk-6-vuotiailla on mahdollisuus saada rokote nenäsumutteena tai pistoksena.
Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon rokotukset ajanvarauksella omalta terveydenhoitajalta.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

  • Raskaana olevat naiset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Kaikki 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö

Lisäksi turkistarhoilla ja siipikarjan parissa työskentelevät, virkaeläinlääkärit, laboratoriotyöntekijät, jotka ottavat tai käsittelevät lintuinfluenssanäytteitä sekä muut henkilöt, joilla on suuri riski sairastua lintuinfluenssaan työnsä tai muun olosuhteen vuoksi.

Tehostekoronarokotukseen ovat oikeutettuja:

  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • 18 vuotta täyttäneet riskiryhmäläiset
  • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset