28.9. Pihlajalinna Terveyssovellus vaihtuu digiterveysasemaksi

Pihlajalinna Terveyssovellus vaihtuu digiterveysasemaksi 28.9.2023 alkaen. Seuraavan kerran asioidessasi Kuusiolinna Terveydessä, voit käyttää Kuusiolinna Terveyden digiterveysasemaa, jonka kautta pääset kätevästi ja nopeasti vastaanotolle.

Digiterveysasema tarjoaa nopean hoitoon pääsyn asiakkaan tarpeen mukaisesti. Digiterveysasemaa voi käyttää tietoturvallisesti joko tietokoneella tai mobiililaitteella selaimen kautta, ja asiointi tapahtuu chatissa ja tarvittaessa videovastaanotolla. Palvelu on käytettävissä kaikille Kuusiokuntien asukkaille sekä myös Kuusiolinnan valinneille muiden kuntien kuntalaisille.

Käyttöön otetaan myös digitaalinen hoidontarpeen arviointi, jonka avulla asiakas ohjautuu nopeasti oikean avun pariin. Digiterveysasemalla voidaan hoitaa muun muassa flunssan oireita, ihottumia ja iho-oireita, virtsatietulehduksia, silmätulehduksia, pieniä tapaturmia, reseptien uusimisia, sairaan lapsen hoitoon tarvittavia todistuksia ja kontrollien tarpeen arviointeja.

Asiakas pääsee digiterveysasemalle Kuusiolinnan verkkosivujen etusivun kautta. Palveluun tunnistaudutaan vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kirjautumisen jälkeen toiminta tapahtuu tietoturvallisesti ja tiedot salataan.

Palvelussa kysytään hoitoon hakeutumisen syy automatisoidussa chat-keskustelussa, jonka jälkeen asiakas ohjataan hoitajalle hoidontarpeen arviointiin. Tämän jälkeen hoitaja antaa asiakkaalle hoito-ohjeet, ohjaa etälääkärille chat- tai videovastaanotolle tai tarvittaessa varaa ajan toimipisteeseen.

Digiterveysasema on auki arkisin klo 8–16, ja sen kautta asiakkaita palvelee terveydenhuollon ammattilaisia hoitajista lääkäreihin. Hoitajan tekemä hoidon tarpeen arviointi on kuntalaisille maksuton. Lääkärin etävastaanottokäynnin hinta on sama kuin vastaanottokäynnin hinta terveysasemalla.

Kuusiolinna Terveyden digiterveysasema