Käytä vapauttasi valita

Hyvinvointialueiden aloittaessa 1.1.2023 edelleen on voimassa entinen lainsäädäntö, jonka mukaan suomalaisilla on oikeus valita julkisen terveydenhuollon hoitopaikkansa tietyin edellytyksin perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.

Potilas voi valita terveysaseman, joka vastaa hänen perusterveydenhuollon palveluistaan. Terveysasemaa voi vaihtaa kirjallisella ilmoituksella enintään vuoden välein.

Kerrallaan voi olla vain yhden terveysaseman asiakkaana. Jos henkilö oleskelee pidempiä aikoja kotikuntansa ulkopuolella esimerkiksi kesämökillä, hän voi saada hoitosuunnitelmansa mukaista hoitoa väliaikaisen asuinkuntansa terveysasemalta.

Terveysaseman vaihdosta on ilmoitettava sekä uudelle että vanhalle terveysasemalle riittävän ajoissa, vähintään kolme viikkoa ennen käyntiä.

Saat terveysasemaltasi kaikki perusterveydenhuollon palvelut, kuten lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanoton, neuvolapalvelut, hammashoidon ja kuntoutuspalvelut.

Miten asiakkaaksi Kuusiolinna Terveyteen?

Kun haluat vaihtaa Kuusiolinna Terveyden asiakkaaksi, toimi näin:

1. Lataa vaihtolomake

Tulosta terveysaseman vaihtolomake tai tilaa lomakkeet sähköpostitse katariina.pellonpaa@pihlajalinna.fi tai palvelupäällikkö Elina Uusimäen numerosta 044 5501238. Saat täyttövalmiit materiaalit valmiiksi maksetun postituskuoren kanssa.

Vaihtolomake Kuusiolinna Terveys

2. Täytä vaihtolomake

Täytä lomake kahtena kappaleena (toinen nykyiselle terveysasemallesi ja toinen Kuusiolinna Terveydelle).

3. Lähetä vaihtolomake

Postita tai tuo lomakkeet Kuusiolinna Terveys, Salmentie 10, 63300 Alavus – huolehdimme puolestasi ilmoituksesta nykyiselle terveysasemallesi!

4. Tervetuloa asiakkaaksi!

Kuusiolinnan toiminnasta ja ajanvarauksesta saat ajankohtaiset ohjeet parhaiten nettisivuiltamme.