19.8. Kuusiokuntien alueella alkaa 3-7 vuotiaiden lasten vanhempien vertaistukiryhmä

Kiinnostaisiko vanhemmuuden tuki!
Haastaako 3-7 vuotiaan lapsen käytös?

Tule mukaan IHMEELLISET VUODET vanhemmuusryhmään:
Maanantaisin klo 16-18, ryhmässä tarjotaan välipala.
Paikka: Alavuden terveyskeskus
Alkaa 29.8. (yhteensä 14kertaa)
Lapsille on samaan aikaan tarvittaessa lapsiparkki lepiksellä.
Ryhmään mahtuu 10 vanhempaa

Oletko huolissasi lapsesi kiukkuisuudesta, itsehillinnän puutteesta, uhmakkuudesta, riitelystä, sosiaalisten suhteiden vaikeudesta? Menetätkö malttisi lapsen kanssa? Onko arki raskasta ja ilo kateissa? Ihmeelliset vuodet -ohjelma on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi vähentää lasten uhmakkuutta, kiukkuisuutta, käyttäytymispulmia ja lisäämään lasten sosiaalista toimintakykyä kodissa, päiväkodissa, koulussa ja kaverisuhteissa.

Vanhemmat ovat kokeneet saaneensa runsaasti tukea ja helpotusta sekä käytännöllisiä uusia taitoja ja keinoja vanhemmuuteen ja omaan jaksamiseen. Ihmeelliset Vuodet -ryhmä on vertaisryhmä vanhemmille. Ryhmässä käydään läpi arjen vanhemmuustilanteita videoesimerkkien, harjoitusten, kotitehtävien ja pienryhmäkeskustelujen pohjalta. Työskentelyn tavoitteena on muun muassa kannustaa vanhempia oppimaan myönteistä vuorovaikutusta, kehumisen taitoja, rajojen asettamistaitoja ja ongelmanratkaisutaitoja ja kehittää sekä vanhemman että lapsen kiukunhallintaa.

Ryhmään osallistuminen vaatii kuitenkin hyvää motivaatiota ja kykyä sitoutua sekä viikoittaisiin yhteisiin tapaamisiin että kotona tehtäviin harjoitteisiin. Ryhmään mahtuu 8 vanhempaa, jotka ovat huolissaan siitä, miten voisivat auttaa omaa lastaan käytösongelmissa. Ryhmään osallistuminen on maksutonta. Lapsella ei tarvitse olla tiedossa mistä haastavassa köytöksessä on kyse. Lisätietoja sivuilta www.incredibleyears.com

Jokainen vanhempi voi hyötyä ryhmästä ja olet tervetullut mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä pikimmiten!

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:
Sosiaaliohjaaja Hanna-Kaisa Karjala p. 0408217480
Perheneuvoja Minna Hakala p. 0445501227
Perheneuvoja Terhi-Tuulikki Ulvila p. 0401338126
Perheohjaaja Marja Kuismanen p. 0403536220

Ryhmän esite