Kiireellinen hoito

Kiireellinen hoito on tarkoitettu välitöntä ja kiireellistä hoitoa vaativien sairauksien ja tapaturmien hoitoon. Pyydämme soittamaan aina ennen vastaanotolle tuloa tilanteen arvioimiseksi.

Alavuden pääterveysasema, Salmentie 10, 63300 Alavus
Kiireellinen hoito, puh. 06 2525 7612

Puhelimitse annetaan myös hoito-ohjeita, tarvittaessa opastusta hoitoon hakeutumisessa ja ohjausta oikeaan hoitopaikkaan. Lääkärin ajanvarauksellinen kiirevastaanotto on auki klo 8.00-22.00. Klo 22.00-8.00 sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen pääsääntöisesti puhelimitse konsultoiden tarvittaessa lääkäriä.

Kiireettömissä asioissa suosittelemme olemaan yhteydessä puhelimitse arkisin klo 10-16 palvelun ruuhkahuippujen välttämiseksi. Terveyssovelluksen kautta voitte asioida kaikissa asioissanne arkisin klo 8-16.

Eri kuntien hammashoitoloiden kiirevastaanoton puhelinnumerot löydät suun terveydenhuollon yhteystiedoista.

Ajanvaraus laboratorioon näytteenottoon Hyvis.fi sivujen kautta tai
puh. 040 120 9866 ma-pe klo 12.00–15.00
Huomioithan, että puhelimeen vastataan vain ajanvarausaikana.

Päivystys Seinäjoen keskussairaalassa, puh. 116117
Seinäjoen keskussairaalassa on päivystysvastaanotto ympäri vuorokauden. Päivystysvastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille ja loukkaantuneille, joiden tulee saada nopeasti hoitoa tai joiden henki on uhattuna tai joille hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa. Hätätapaukset otetaan vastaan ilman lähetettä. Muilla potilailla tulee olla lääkärin lähete. Lisätietoja sairaanhoitopiirin sivuilta.

Hengitystieinfektiopoliklinikka
Hengitystieinfektiopoliklinikalle ohjataan koko Kuusiolinnan alueen hengitystieinfektioita sairastavat potilaat, jotka tarvitsevat tutkimista tai hoitoa päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolla tai jotka ohjautuvat puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvioinnin perusteella lääkärin vastaanotolle.

Potilaan tulee olla yhteydessä aina puhelimitse puh. 06 2525 7612 ennen hengitystiepoliklinikalle saapumista. Vastaanotolle tullessa potilaan ei tarvitse ilmoittautua, vastaanotolle kutsutaan nimellä.

Hengitystieinfektiopoliklinikalle on esteetön oma sisäänpääsy terveysaseman etupihalta katsoen vasemmalta puolelta ns. ambulanssiovesta.