Kanta- tietojen luovutuslupa on uudistunut, kuittaa ilmoitus asiakas- ja potilastietojesi käytöstä Oma Kannassa

Tiedote 7.3.24 Kanta -tietojen luovutuslupa on uudistunut. Luovutusluvan uudistus perustuu asiakastietolakiin. Kun asioit OmaKannassa 30.11.2023 jälkeen, saat ilmoituksen asiakas- ja potilastietojesi käytöstä sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Tätä ilmoitusta kutsutaan Kanta-informoinniksi. Voit saada samat tiedot myös terveydenhuollosta. Kuittaamalla ilmoituksen vastaanotetuksi OmaKannassa asiointisi terveydenhuollon palveluissa sujuvoituu.

Asiakas- ja potilastietosi tallennetaan Kanta-palveluihin, kun asioit sosiaali- ja terveydenhuollossa. Kanta-palvelut mahdollistavat tietojesi liikkumisen sinua hoitavien ammattilaisten välillä esimerkiksi eri hyvinvointialueilla tai yksityisen ja julkisen terveydenhuollon välillä, jos olet antanut luovutusluvan eli luvan luovuttaa tietojasi. Tietosi ovat siis käytettävissä siellä, missä kulloinkin asioit.

Koska luovutuslupa on uudistunut 30.11.2023 jälkeen, saat uuden, päivitetyn ilmoituksen tietojesi käytöstä. Luovutuslupa mahdollistaa jatkossa sekä Kantaan tallennettujen että muiden tietojesi luovuttamisen (esimerkiksi tietojesi luovuttamisen paperilla toiseen terveydenhuollon yksikköön).

Jos olet antanut aiemmin suostumuksen tietojen luovutukseen, kannattaa luovutuslupa tarkastaa OmaKannassa. Näin luovutuslupasi mahdollistaa jatkossa niidenkin tietojesi luovuttamisen, jotka eivät ole Kannassa. Luovutusluvan antaminen on vapaaehtoista ja sitä voi muuttaa OmaKannassa.

Lue lisää: Mikä on Kanta-informointi? (kanta.fi, linkki avautuu uuteen välilehteen)

infograafi kanta informoinnista tiedote fi valkoinen Kuva: kanta.fi

Kuittaa OmaKannassa uusi ilmoitus tietojesi käytöstä:

  1. Kirjaudu OmaKantaan osoitteessa kanta.fi. Tunnistaudu esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.
  2. Jos et ole vielä saanut uutta ilmoitusta tietojen käytöstä eli uutta Kanta-informointia, se avautuu sinulle luettavaksi heti kirjautumisen jälkeen.
  3. Lue ilmoitus ja kuittaa se vastaanotetuksi merkitsemällä rasti ruutuun ilmoituksen lopussa.
  4. Tämän jälkeen voit OmaKannassa antaa luvan luovuttaa tietojasi tai päivittää aiemmin antamasi luovutusluvan.
  5. Voit tarkistaa OmaKannasta onko uusi ilmoitus tietojesi käytöstä jo kuitattu.
  6. Kirjaudu aina ulos Omakannasta, kun lopetat palvelun käytön.

Kirjaudu OmaKantaan kirjoittamalla selaimen osoiteriville kanta.fi. Älä kirjaudu OmaKantaan suoraan verkon hakukonetuloksista, sähköpostin tai muilla tavoilla tulleiden linkkien kautta.

Lue lisää turvallisen asioinnin ohjeista (kanta.fi, linkki avautuu uuteen välilehteen).

Tämä tiedote on julkaistu Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilla 4.3.2023.