7.6.2021 Koronarokotusten ajanvaraus avoinna kaikille yli 30 -vuotiaille

Pihlajalinna kuntayhtiöt koronarokotus 4.6.2021

Rokotusvuorossa olevat ryhmät ja ajanvaraus

Yli 30-vuotiaat kuntalaiset
31.12.1990 mennessä syntyneet voivat nyt varata aikoja koronarokotukseen. Suosittelemme, että tähän ryhmään kuuluvat varaisivat ajan Hyvis.fi:n kautta. Aikoja voi varata myös puhelimitse, mutta estääksemme puhelinajanvarauksen ruuhkaantumisen toivomme Hyvis.fi:n käyttöä, mikäli mahdollista.

Huomioithan kuitenkin, että Etelä-Pohjanmaan sähköinen asioinnin palvelukanava (Hyvis) on päivityksen vuoksi pois käytöstä perjantaina 11.6. klo 21 alkaen ja palvelut pyritään avaamaan kansalaisille sekä ammattilaisille jälleen maanantaina 14.6 klo 8 mennessä. Käyttökatkon aikana kansalaisten ja ammattilaisten kirjautuminen järjestelmään ei onnistu ja kaikki palvelut ovat pois käytöstä. Kyseisenä ajankohtana ajanvaraus onnistuu ainoastaan puhelimitse.

Alle 30-vuotiaat riskiryhmäläiset
1.1.1991 ja sen jälkeen syntyneet, joilla on erittäin vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava tauti (ryhmä 1) tai joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (ryhmä 2), heidän rokotuksensa jatkuvat ja aikoja on varattavissa. Tähän ryhmään kuuluvat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse.

Ajanvaraus www.hyvis.fi kautta
valitse alue Etelä-Pohjanmaa -kirjaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella -täytä omat tietosi - ajanvaraus muut ajanvaraukset - ”varaa aikoja”-kohdasta löydät koronarokotusajanvaraukset - valitse asiointipiste - varaa aika kalenterista. Video-opastus Hyviksen käyttöön

Asiakkaat, jotka ovat vaihtaneet perusterveydenhuollon palvelut Kuusiolinna Terveyteen, eivät pysty varaamaan Hyvis.fi -palvelun kautta koronarokotusaikoja kuntatiedon vuoksi (kuntatieto jokin muu kuin Alavus, Kuortane, Soini tai Ähtäri). Tämän vuoksi ajan varaaminen onnistuu vain puhelimitse.

Rokoteaikoja avataan hyvis:fi palveluun vain perjantaisin. Aikoja on varattavissa sen mukaisesti, miten saamme alueellemme rokotteita, määrät vaihtelevat viikoittain. Varattavissa olevat rokoteajat voivat tämän vuoksi mennä hyvinkin nopeasti. Mikäli aikoja ei ole varattavissa Hyvis.fi:ssä ei näy sillä hetkellä vapaita aikoja ja puhelimessa on vastaaja ja. Jos puhelin on kiinni, älä jätä vastaajaan viestiä. Koronarokotusajanvarausnumerot on tarkoitettu vain koronarokotusten ajanvarausta varten, ja aina rokotusvuorossa olevalle ikä/riskiryhmälle kerrallaan. Rokotusaikoja ei anneta muista numeroistamme.

Terveysasemien koronarokotusten ajanvarausnumerot
Alavuden pääterveysasema puh. 040 549 5282
Kuortaneen terveysasema puh.040 558 5091
Soinin terveysasema puh. 040 357 6914
Töysän terveysasema puh.040 357 9528
Ähtärin pääterveysasema puh.040 558 4329

Ajanvarauspuhelimet ovat avoinna maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 11-14 tai niin kauan kuin rokotusaikoja on varattavissa.

Koronarokotustodistus
Omakannassa on saatavilla Suomen kansallinen koronarokotustodistus. Rokotustodistukset tulevat kansalaisille näkyviin vaiheittain, joten viiveeseen kannattaa varautua. Maksuttoman todistuksen voi ladata ja halutessaan tulostaa sivuilta kanta.fi Omakantaan kirjautumisen jälkeen. Lue lisää koronarokotustodistuksesta.

Vaikka alueemme koronatilanne on rauhallinen, virusta on silti edelleen liikkeellä, joten turvaväleistä, maskien käytöstä sekä hyvästä käsihygieniasta on yhä syytä pitää huolta.

Alavus 7.6.2021

Ismo Anttila
hallintoylilääkäri
Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä

Marjo Ala-Salmi
tartuntataudeista vastaava lääkäri
johtavan lääkärin sij.
Kuusiolinna Terveys